Institutionen för kulturvård

• Ledig anställning / Job opportunity

[2014-04-04] Doktorand i Kulturvård inom ämnesfältet byggd miljö / Ph D student in Conservation of built heritage

• Svavel "går igen" i Spökskeppet

[2014-03-04] Återigen har föroreningar av svavel och järn påvisats i träprover från gamla skeppsvrak i Östersjön. Denna gång gäller det fartyget Spökskeppet samt regalskeppen Svärdet och Kronan. Träprover från skeppen har analyserats av en grupp forskare från Göteborgs universitet, Stockholms universitet och University of Calgary. Resultaten har publicerats i det senaste numret av tidskriften Scientific Reports.

• Stipendium till Ulrich Lange

[2014-02-14] Foundation Fluidums stipendium för Svensk kulturhistorisk forskning tilldelas i år docent Ulrich Lange.

• Henriks byggnadsvård

[2014-01-23] Henrik Ranby: Henriks byggnadsvård - Kulturarvsarbete mellan teori och praktik