• Forskar om kulturmiljö och kulturarv

[2014-11-18] Tre frågor till Krister Olsson, som antagits som oavlönad docent i kulturvård vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

• Kulturhistorisk värdering - årets kulturuppsats

[2014-11-13] Dik-förbundet tilldelar Magnus Haglund, fd Kulturvårdsstudent, årets uppsatsstipendium

• Offentlig konst - seminarium och boksläpp

[2014-09-24] Välkommen till seminarium och boksläpp på Skissernas Museum i Lund, måndag 13 oktober 2014 kl. 10-16.

• Lieslåtter lockade när Universitetparken invigdes

[2014-09-10] Lietävlingen var en av de aktiviteter som drog många besökare när Universitetsparken i Mariestad invigdes den 6 september.

• Gästforskare på Kulturvård

[2014-09-02] Gästforskare vid Institutionen för kulturvård under september

• Landsbygdens landskap i fokus vid konferens i Göteborg och Mariestad

[2014-09-01] The 26th session of the Permanent European Conference for the Study of the Rural Landscape (PECSRL 2014), arrangeras av Göteborgs universitet 8-12 september. 250 landskapsforskare från mer än 30 länder samlas för att presentera och diskutera den senaste forskningen om den europeiska landsbygden, dess historia och framtid.

• Nu invigs Universitetsparken i Mariestad

[2014-09-01] Nybyggt trädgårdsmästeri och murhus, trädgårdsrum och picknickpark, allt blir del av Universitetsparken som invigs i Mariestad den 6 september. Parken vänder sig till alla och är ett resultat av samarbetet mellan Göteborgs universitet och Mariestads kommun.

• Minnesord över Kent Åberg

[2014-07-07] Vår vän och kollega Kent Åberg har avlidit efter en längre tids sjukdom.

• Ny bok om naturens roll i människors vardag

[2014-07-02] Nyutkomna boken Naturen för mig handlar om hur människor förhåller sig till naturen idag. En av två huvudredaktörer är Katarina Saltzman, forskare vid Göteborgs universitet.

• Världens första hantverksdoktor

[2014-07-01] Ulrik Hjort Lassen visar med sin avhandling i kulturvård om stolpverksteknik att hantverk handlar om kunskap på hög intellektuell nivå.

• Learning tools for Religious Heritage in Europe

[2014-06-27] ALTERheritage network meeting in Gothenburg to exchange experiences concerning the dramatic changes of religious heritage i Europe.

• Folkdräkt klädkod på avslutningsceremoni

[2014-06-10] De första studenterna från programmet Ledarskap i slöjd och kulturhantverk har nu tagit sin examen.

• Ny bok om timmermannens osynliga verktyg

[2014-05-23] Nu disputerar världens första hantverksdoktor. Timmermannen Ulrik Hjort Lassens har gjort den första akademiska avhandlingen som fokuserar på det utförande hantverket - på hur man faktiskt gör!

• Svavel "går igen" i Spökskeppet

[2014-03-04] Återigen har föroreningar av svavel och järn påvisats i träprover från gamla skeppsvrak i Östersjön. Denna gång gäller det fartyget Spökskeppet samt regalskeppen Svärdet och Kronan. Träprover från skeppen har analyserats av en grupp forskare från Göteborgs universitet, Stockholms universitet och University of Calgary. Resultaten har publicerats i det senaste numret av tidskriften Scientific Reports.

• Stipendium till Ulrich Lange

[2014-02-14] Foundation Fluidums stipendium för Svensk kulturhistorisk forskning tilldelas i år docent Ulrich Lange.